Termizolacione nadgradnje za transport hleba i peciva "HLEBARE"

Termizolacione nadgradnje za transport hleba i peciva "HLEBARE"

Osnovna namena ovih nadgradnji je transport i distribucija hleba i peciva.

DIMENZIJE NADGRADNJE

Dužina x širina x visina: Po zahtevu kupca, prilagođene su tipu vozila, njegovim konstruktivnimm karakteristikama i Zakonu o bednosti saobraćaja – pravilnik o dimenzijama, ukupnim masama i opterećenju vozila.

STRUKTURA NADGRADNJE

Termoizolaciona nadgradnja je izrađena od sendvič panela, proizvedenih u privrednom društvu “MARCAR” od najkvalitetnijih uvoznih komponenti. Konstrukciju panela čine spoljne poliesterske - laminatne obloge (GRP) i izolaciono jezgro od tvrde Styrofoam pene (Styrofoam RTM GV X) izolacione gustine 40 kg/m³. Laminatna obloga sa spoljne strane je presvučena slojem poliestersklog gela (gel-coat) UV i vdootporan, koji je atestiran i zadovoljava sve uslove za kontakt i prevoz prehrambenih proizvoda.

Debljine zidova sendvič panela su prema sledećem

  • Bočne strane 34 mm
  • Krov, ceoni zid i zadnja vrata 34 mm
  • Pod, višeslojni vodootporni šper, sa tego filmom (fenolna smola) 15 mm

Strukturu desne strane nadgradnje čini ram za dvokrilna bočna vrata, od nerđajućeg čelika, sa srednjim stubom.

Spajanje – vezivanje konstrukcionih elemenata nadgradnje vrši se strukturnim aluminijumskim profilima tehnologijom lepljenja jednokomponentnim poliuretanskim lepkovima ’’BOSTIK’’ ili „SIKA“, sa kojima je izvedeno i zaptivanje – hermetizacija svih spojeva kako ne bi došlo do difuzije vode i vodene pare u izolaciono jezgro sendvič panela.

Strukturu desne strane nadgradnje čini ram za jednokrilna/dvokrilna bočna vrata, od nerđajućeg čelika, sa srednjim stubom.

OPREMA

Hlebara je opremljena sa jednim/dvoja/troja dvokrilna vrata sa desne bočne strane, sa odgovarajućim PVC zaptivačima – kederima, i galanterijom (šarke, brave i dr. od nerđajućeg čelika) iz uvoza. Brave su "potopljene" – unutrašnje i na svakom su krilu.

Za prirodnu ventilaciju unutrašnjosti, u prednjem i zadnjem zidu, izgrađena su po dva ventilaciona otvora u gornjoj zoni, prekrivena žaluzinama od nerđajućeg čelika.

* Unutrašnja oprema: Hlebara je opremljena regalnim skladištem za 96/112/128/144 korpi za hleb. Skladište je izrađeno od aluminijumskih pravougaonih cevi 40x20x2 mm (stubovi), i "L" profila 3x50x35 mm (nosači korpi). Regalnog skladišta za korpe za hleb je koncipirano prema sledećem: 6/7/8/9 redova korpi po dužini x 4 po dubini – širini x 4 po visini nadgradnje. Za unutrašnju rasvetu ugrađene su dve plafonjere sa kabinskom kontrolom.
* Spoljna oprema: Gabaritna svetla (2+2), oluk za odvod vode preko bočnih vrata, učvršćivači otvorenih vrata i zadnji gumeni odbojnici. Plastični blatobrani i bočna zaštita od podletanja.

Opcije

  • dvosmerni trobrzinski krovni elektroventilator, za prinudnu ventilaciju unutrašnjosti nadgradnje
  • izmene koncepcije regalnog skladišta i vrata shodno zahtevu kupca
  • oblaganje – izolacija furgonskih vozila i opremanje sa regalnim skladištem za distribuciju hleba
  • drugi specifični zahtevi kupaca

POMOĆNA MEĐUŠASIJA

Veza šasije vozila i nadgradnje ostvarena je preko odgovarajuće međušasije izrađene od hladnooblikovanih čeličnih profila, koji su međusobno spojeni vijcima–a ne klasičnim zavarivanjem.

Montažni elementi međušasije su zaštićeni protiv korozije novim postupkom tople galvanizacije za duži vek - toplim cinkovanjem u skladu sa zahtevima EN ISO 1461.

Toplo cinkovana međušasija je, osim izvanredne otpornosti na kooroziju, otporna i na dejstvo kamena i ostalih mehaničkih uticaja sa kolovoza.

Zbog odličnog vezivanja cink oksida na površinu na koju se nanosi, čini da pocinkovani elementi šasije imaju veću čvrstinu od konvencionalno primenjenog i bojom zaštišenog čelika.

Pocinkovana šasija ne mora da se boji, ali može dekorativno biti obojena u bilo koju boju po izboru kupca.

Vodeći Evropski - Nemački proizvođač "Šmitz – Cagobull", već nekoliko godina proizvodi priključna vozila po ovoj tehnologiji dajući desetogodišnju garanciju na antikorozivnu zaštitu šasije.

BOJENJE

Nadgradnja je standardno obojena u belu boju RAL 9016, a može biti i po izboru – zahtevu kupca.

ATEST

Za isporučeno vozilo sa nadgradnjom obezbeđujemo sertifikat ovlašćene ustanove – Mašinski fakultet u Kragujevcu, Institut za bezbednost saobraćaja