Preporučene temperature
PREPORUČENE UNUTRAŠNJE TEMPERATURE U VOZILIMA ZA TRANSPORT SVEŽE ROBE I NAMIRNICA
Tokom utovara, proverite unutrašnju temperaturu robe koju treba transportovati.
Zamrznuti proizvodi:
- -25oC led i sladoled
- -18oC duboko smrznuta hrana
- -18oC organi za presađivanje
- -18oC riblji proizvodi
- -14oC buter i jestive masti, uključujući i pavlaku za pravljenje butera
- -12oC proizvodi od jaja, iznutrice, zečetina, živina i divljač
- -10oC meso
Ohlađeni proizvodi:
- +2oC sveža riba (u ledu), ljuskari (ne živi)
- +3oC kuvana jela i pripremljena hrana, krem, kolači (poslastice), sveži kolači,
Slatki obroci i proizvodi od jaja
- +3oC meso i kuvana mesa, upakovana za upotrebu – prerađena
- +3oC iznutrica
- +3oC živina, zečetina i divljač
- +4oC nesterilisano, neobrano i nepasterizovano ili fermentisano mleko, sveži krem,
Kravlji, mrvljeni sir i druge vrste sireva
- +6oC mleko za industrijsku obradu
- +6oC kuvana mesa, usoljena mesa, dimljena, sušena ili sterilisana
- +6oC rashlađena jaja u svojoj ljušturi
- +6oC buter, mekani ili plavi sirevi
- +7oC meso
Bez predhodnog hlađenja:
- +4/6oC sveže voće i povrće
- +4/6oC cveće
- +7/8oC lukovice ( za rasad)
- +10oC nestabilne životinjske masti i buter
- +10oC presovani ili kuvani sirevi
Navedene informacije date su samo radi sagledavanja namene, odnosto mogućnosti korišćenja rashladnih jedinica.
|